Jörg Haider i front for EU-høyre

Det jobbes for å samle de største partiene på det ytterste høyre i EU. Jörg Haider seiler opp som lederfigur.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Den britiske avisen The Guardian meldte tidligere denne uken at det nå jobbes for å få samlet de største partiene på den ytterste høyrefløyen i Europa. Målet er å samle de innvandringsfiendtlige kreftene i Europa under en leder. Den leder ser i dag ut til å bli den østerrikske politikeren Jörg Haider.

Det er den belgiske politikeren Filip DeWinter, som har offentliggjort diskusjonene om et samlende ytterste høyreparti. DeWinter er leder av det nasjonalistiske flamske partiet Vlams Belang i Belgia. Han fikk for en måned siden klar beskjed fra den belgiske høyesterrett at hans parti er rasistisk. Partiet stod i fare for å bli bannlyst, men i siste liten unngikk DeWinter det stemplet da de valgte å bytte ut partinavnet Vlaams Blok til det nåværende Vlaams Belang

The Guardian melder at det nå jobbes med å samle de fremmedfiendtlige kreftene i EU-parlamentet. De aktuelle partiene er østerrikske Frihetspartiet, det franske Front National, det nederlandske Nye Høyre og det italienske Liga Nord.

Filip DeWinter ser for seg at en slik koalisjon skal stille samlet til EU-parlamentsvalget i 2009, med Jörg Haider som frontfigur.

Ifølge den danske avisen Politiken var en av Haiders fortrolige, Andreas Molzer, i forrige uke i den belgiske byen Antwerpen der han hadde samtaler med likesinnede fra Belgia, Frankrike, Nederland og Italia.

Ifølge DeWinter er målet med et samlet fremmedfiendtlig europeisk parti å stå samlet i kampen mot «islamiseringen av Europa.» .

Jörg Haider anses av mange på den politiske høyrefløyen for å være en dyktig og gjennomtenkt politiker. Haiders parti Frihetspartiet oppnådde i 1999 å få hver fjerde stemme i Østerrike. Noe som resulterte i at andre land valgte å boikotte Østerrike.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here