Bestill vårutgaven med varslerbilaget her

John Alvheim: – SV går for langt!

- Ikke rør barnetrygden. Den er noe alle barn, også innvandrerbarn, har krav på i Norge, sier Frps sosialpolitiker John Alvheim. Forøvrig ønsker han SV velkommen etter i innvandringspolitikken.

Stopp utbetaling av barnetrygd for barn som ikke møter på skolen. Stopp utbetalingene av sosialhjelp til innvandrere som ikke møter på norskkurs. Gjeninnfør forsørgerplikten ved familiegjenforening. Dette er noen av tiltakene til Heikki Holmås (SV).

SVs utspill sist helg om at innvandrere må gjennomgå obligatoriske kurs i norsk, samfunnskunnskap og arbeidstrening, vekker begeistring i Fremskrittspartiet.

– Velkommen etter. Det er hyggelig at SV er enig i det vi har sagt i årevis, sier John Alvheim.

Nestoren i Fremskrittspartiet er imidlertid ikke begeistret for ett av sanksjonstiltakene SV går inn for, nemlig at barnetrygden skal trekkes tilbake dersom barn uten tillatelse blir borte fra skolen.

- annonse -

– Ikke rør barnetrygden. Den er noe alle barn, også innvandrerbarn, har krav på i Norge, sier Alvheim.

– SV har ikke omfavnet Frps innvandringspolitikk; det er grunnleggende forskjell på våre mål, svarer Heikki Holmås.

– Skal hjelpe kvinner

Holmås er en av SV-erne i stortingsgruppa som har utredet virkemidler for å sikre “god integrering og hindre tvangsekteskap og kjønnslemlestelse”, som partiet skriver i en uttalelse.

– Bakgrunnen var Fadime-saken i Sverige, som SV løftet opp i Stortingets spørretime.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Varsling / Regjeringen styrket ikke varslervernetRegjeringen fulgte ikke opp varslingsutvalgets forslag, verken om eget varslerombud eller egen varslingsnemnd.
Økonomi / Nordisk Socialisme – På vej mod en demokratisk økonomi (av Pelle Dragsted)Dragsted har en række forslag til hvordan lønmodtagere kan få en større del af «samfundskagen» – f.eks. ved at lukke dem ind i virksomhedernes direktionslokaler.
Fns sikkerhetsrÅd / Official Secrets (av Gavin Hood)Katharine Gun lekket informasjon om NSAs forespørsel til den britiske etterretningstjenesten GCHQ om å spionere på medlemmer av FNs sikkerhetsråd i forbindelse med den planlagte invasjonen av Irak.
3 bØger om Økologi / De Gule Veste har ordet, … (av Mads Christoffersen, …)Fra de Gule vester kom nye former for organisering innen produktions-, bolig- og forbrugsfunktioner. Og med «Degrowth», startende det med helt enkle aktioner som beskyttelse af vand, luft og jord. Og hvad med det lokale?
Samfunn / Colapso (av Carlos Taibo)Mye peker på at et definitivt sammenbrudd nærmer seg. For mange mennesker er kollapsen allerede et faktum.
Radikal chic / Postcapitalist Desire: The Final Lectures (av Mark Fisher (red.) introduksjon ved Matt Colquhoun)Skal venstresiden noen gang bli dominerende igjen, må den ifølge Mark Fisher omfavne begjærene som har vokst frem under kapitalismen, ikke bare avfeie dem. Venstresiden bør dyrke teknologi, automatisering, redusert arbeidsdag og populære estetiske uttrykk som mote.
Klima / 70/30 (av Phie Amb)Åbningsfilmen på Copenhagen DOX: de unge påvirkede politikkens klimavalg, men Ida Auken er filmens vigtigste omdrejningspunkt.
Thailand / Fighting for Virtue. Justice and Politics in Thailand (av Duncan McCargo)En magtfuld elite i Thailand – Myanmars naboland – har det seneste årti forsøgt at løse landets politiske problemer med domstolene, hvilket blot har forværret situationen. I en ny bog advarer Duncan McCargo mod «retsliggørelse».
Surrealistisk / The Seven Lives of Alejandro Jodorowsky (av Samlet og kuratert av Bernière og Nicolas Tellop)Jodorowsky er en mann full av kreativt overmot, grenseløs skapertrang og helt uten ønske eller evne til å gå på kompromiss med seg selv.
Journalistikk / «Stinkjournalistikk» mot varslereProfessor Gisle Selnes skriver at Harald Stanghelles kronikk i Aftenposten 23. februar 2020 «ser ut som en støtteerklæring, [men] ligger som en ramme rundt det forterpede angrepet på Assange». Han har rett. Men har Aftenposten alltid hatt dette forholdet til varslere, som for eksempel i tilfellet Edward Snowden?
Om Assange, tortur og straffNils Melzer, FNs spesialrapportør om tortur og annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling og straff, sier følgende om Assange:
Med ryggrad og etisk kompass intaktVARSLING Vi trenger en mediekultur og et samfunn bygget på etterrettelighet og sannhet. Det har vi ikke i dag.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte