Jill Stein – USAs beste

Facebook sensurer ikke bare ikoniske krigsfotoer – de fjernet også USAs tredje presidentkandidat Jill Steins kritikk på tv av Hillary Clinton sent i august. Innen da hadde Steins kritikk nådd 100 000 lesninger og 5000 delinger i løpet av et døgn. Massachusetts Jill Stein (og visekandidat Ajamu Baraka) er Ny Tids klare favoritter etter at […]

Truls Lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid
Email: truls@nytid.no
Publisert: 15.09.2016

Facebook sensurer ikke bare ikoniske krigsfotoer – de fjernet også USAs tredje presidentkandidat Jill Steins kritikk på tv av Hillary Clinton sent i august. Innen da hadde Steins kritikk nådd 100 000 lesninger og 5000 delinger i løpet av et døgn.

Massachusetts Jill Stein (og visekandidat Ajamu Baraka) er Ny Tids klare favoritter etter at Sanders forsvant – vi er opptatt av fornuft og egne meninger fremfor praktisk korrupt politikk. Således er vi på minoritetenes side, og vi vet at man ikke feller etablerte maktstrukturer med et mindretall. Presidentkandidaten fra Green Party er ikke redd for å tale overmakten imot. Hun er heller ikke som dem, forelsket i makt. Om Stein hadde blitt valgt’, ville hun nok raskt ha blitt drept – så radikale forandringer tåles ikke av et etablert maktapparat.

Hun er uredd og klartenkt. Kikker man etter, finner man hennes politiske program fra de siste årene – alternative, «grønne» politiske veier i likhet med vår egen avisfarge: Eksempelvis er Steins parti for en legalisering av marihuana og behandling av narkotika som et helseproblem, fremfor at det skal være kriminelt. Minimal vann- og mattilførsel bør være en rettighet. Grunnleggende helse og utdannelse skaffes til alle. En lovbestemt amerikansk minimumslønn på 15 dollar. Avskaffelse av destruktiv energiutvinning (hører du, Erna?). Hun vil dessuten fjerne dagens ikke-konstitusjonelle overvåkning og sørge for et fritt tilgjengelig internett.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Ny Tid i julegave

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.