Jesus i Disney World


Hva skjer når man bytter ut Mikke Mus med Jesus og vennene hans?

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2007-06-21
[essay] Velkommen til Holy Land Experience, en kristenfundamentalistisk fornøyelsespark laget for å varsle oss om at enden er nær. Noen få minutters kjøretur fra Disney World i Florida spiller ikke lenger Mikke Mus hovedrollen. Mellom mengden av shortskledde amerikanske turister og enkelte japanere kommer Jesus bærende på et digert kors. Tilsynelatende blodig, forslått og mishandlet, makter han ikke lenger byrden og faller sammen. Romerske soldater som passer på, kommanderer en annen mann til å bære korset. Sammen går de videre gjennom massen av fotograferende turister og opp på et pent kunstig fjell formet av betong. Så korsfestes Jesus.

Scenen med Jesu korsfestelse er slett ikke enestående. Denne gjentar seg hver dag i halv fem-tiden i fornøyelsesparken Holy Land Experience. På dette tidspunktet har de betalende gjestene allerede fått anledning til å se en rekke gjenskapninger av bibelske hendelser. De har bevitnet hvordan Moses som spedbarn blir satt ut …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal