Born in Evin Regissør Maryam Zaree

– Jeg vet jeg ble født i et fengsel. Og det er stort sett alt jeg vet.


TRAUME: Born in Evin er historien om en modig ung kvinne som søker sannheten om sin egen fortid.

Zoldnere er en latvisk filmregissør, kurator og publisist.
Email: astra.zoldnere@gmail.com
Publisert: 31. august 2019
Born in Evin Regissør
Regissør: Maryam Zaree
(Tyskland)

Første gang jeg så Maryam Zaree, var i Maxim Gorki-teatret i Berlin. I teaterstykket Denial, regissert av Yael Ronen, henvendte hun seg til sin egen mor fra scenen. Hun spurte henne hvorfor de aldri snakket om at hun ble født i det beryktede Evin-fengselet i Teheran, som siden 1972 har vært et fengsel for politiske fanger og er kjent for alvorlige brudd på menneskerettigheter. Maryam gråt på scenen. I salen gråt jeg også.

Den andre gangen jeg så Maryam, var i den emosjonelt ladede dokumentaren Born in Evin under filmens verdenspremiere på Berlinalen. Denne gangen stiller den unge …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal