Je suis un superstar


Nå står den franske såpefilosofen Bernard-Henri Lévy foran sitt store gjennombrudd i USA. Som om ikke amerikanerne har nok å stri med i disse dager

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2003-09-10

Med oversettelsen av Lévys siste bok til engelsk, “Who killed Daniel Pearl?”, vil “BHL-fenomenet snart bli globalt”, skrev Financial Times forrige uke.

I Frankrike er filosofen og posøren så kjent at han bare går under merkevarenavnet BHL. Hadde ikke den franske superstjerna eksistert, ville det vært umulig å finne ham opp, skrev The Guardian i vår.

Fin navle

Til tross for at han er kontroversiell og avfeid som fagfilosof: Når BHL snakker, lytter franskmennene. Når han stiller opp på TV iført svart designerdress og en hvit skjorte som er åpen ned til beltet, så smelter fortsatt et og annet pikehjerte. Andre filosofer studerer sin navle, Lévy viser fram sin.

Bernard-Henri Lévy og den unge skjønnheten Arielle Dombasle, hans tredje kone, er Frankrikes mest glamorøse par (i ånden etter Marilyn Monroe og Henry Miller). Hun er sanger og skuespiller – hennes siste plate består av tekno-versjoner av Fauré og Händel – men er mest kjent for …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.

Abonnement kr 195 kvartal

Close
Logg inn