Ja til mangfold og sexpositivitet!


Skeiv Ungdom etterlyser en lærerutdanning som gir kompetanse og trygghet til de som skal gi seksualundervisning. 

Berglund er politisk nestleder i Skeiv Ungdom.
Email: ask@skeivungdom.no
Publisert: 2018-10-01

Dagens seksualunderundervisning er for dårlig, det er det stor enighet blant store deler av befolkningen, og særlig ungdom. Dette er en samtale som har pågått i flere år – uten at man har sett reell endring. Nå er det flere år siden jeg gikk på skolen, men i møte med dagens skoleungdom ser vi lite bedring.

La oss snakke litt om noen av tingene som mangler:

1. Samtykke: Vi trenger en seksualundervisning som har et gjennomgående fokus på samtykke, reelt og aktivt samtykke, der alle parter kommer med et aktivt og entusiastisk JA. Dagens seksualundervisning har fokus på samtykke, men ofte bare i form av at «nei betyr nei», men man trenger også å se på andre måter hvor både et aktivt ja og et nei kan uttrykkes. Sex er bare sex, om alle aktivt samtykker.

2. Mangfold: Sex er så mye mer enn «penis i vagina», og folk har ulike definisjoner om hva som er sex. Seksuelt mangfold, både når det gjelder seksuell orientering og seksuell praksis, …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.

Abonnement kr 195 kvartal

Close
Logg inn