Bestill sommerutgaven her

Iransk ungdom på internett og annet

Fengslede, unge amerikanere, en mann som møter sitt fremtids-jeg og Instagram i Iran.

Hidtil har vi i denne netkritik-spalte begrænset os til at se nærmere på kortere filmproduktioner, men det vil jeg gerne udvide en anelse denne gang. Der er jo meget andet på nettet end de filmiske genrer, hvor nyskabende de så end måtte være. Således vil vi i dag, udover et par filmnedslag, se nærmere på hvordan det sociale medie Instagram anvendes af to vidt forskellige fraktioner i Iran.

Later That Same Life
Tænk om du kunne møde dit barndoms jeg, måske dig selv som teenager. Hvad ville I to så snakke om? Kunne du give dit yngre jeg et godt råd med på livets forestående rejse? Og hvordan ville du forholde dig til alle de bristede drømme; alt det, som du troede du skulle blive til med tiden?
Det er den småfilosofiske, men ganske velgørende tanke, der ligger bag filmprojektet Later That Same Life, som amerikanske Peter Emshwiller har søsat. Filmen er endnu ikke færdig, men projektet er fuldt ud crowdfunded, og allerede med de små fire minutters promotionsfilm kan man få et fint indblik i værket.
Det signifikante er, at Emshwiller som 18-årig faktisk optog et interview med sit fremtidige jeg, og nu – 38 år senere – tager den 56-årige Peter så tilbage i tiden og svarer på spørgsmålene fra sit yngre jeg. Det kommer der en underfundig samtale ud af, hvor den yngre Peter blandt andet lærer, at han bør tilbringe så meget tid som muligt med sin far, da denne kommer til at dø tidligt.
. . .

- annonse -

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Steffen Moestrup
Fast bidragsyter til NY TID.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Essay / Sangen som blir borteJeg har blitt mor til min egen mor. Men er kanskje undertrykt sorg og depresjon en av årsakene til demens?
StrÅleforskning / Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet – bekymringsverdig feilinformasjon?Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet kritiseres i denne kommentaren for ikke å ta til seg betydelige mengder forskning om strålefarer.
Sykepleie / Jeg skal hjelpe deg. En sykepleiers farvel til eldreomsorgen (av Vigdis J. Reisæter)Efter et årti i norsk ældreomsorg kunne sygeplejer Vigdis J. Reisæter ikke længere holde ud at måtte give en beroligende pille til angste demente i stedet for en hånd at holde i og et øre at lytte med.
MiljØ / Det Oslofjorden trenger aller mest nåIfølge denne kronikken snakker Miljødirektoratets «Redningsplan for Oslofjorden» ned en reell restaurering av fjorden. Livet i fjæra og fjorden trenger restaurering på naturens egne premisser.
Selvrealisering / The Age of Fitness (av Jürgen Martschukat, …)Survival of the fittest – det gjelder å holde seg i form og passe på sin egen produktivitet. Du har også en app som måler puls, skritt og søvnkvalitet.
MidtØsten / UD kutter internasjonalt samarbeidHvilken betydning har det at myndighetene har kuttet kulturstøtte til en rekke norske aktører som jobber internasjonalt? Som eksempelvis Kirkelig Kulturverksted i Midtøsten?
Omsorg / The Care Crisis. What Caused It and How Can We End It? (av Emma Dowling): Storbritannia er i økende grad avhengig av de frivilliges innsats for å gi borgerne et minimum av omsorg mens offentlige tjenester lider under budsjettkutt og kriser.
Kunstner / TEKST! Kunst og sånn 1981-2020 (av Guttorm Nordø)Guttorm Nordø forteller om det umiddelbare som eneste rettesnor for sitt kunstnerskap. En av de fineste, mest risikovillige og vittigste kunstbøkene i 2021?
Essay / Slik Gunda ser verdenPå hvilken måte kan menneskets fortelling om seg selv utfordres ved at man, i én time og trettitre minutter, betrakter verden gjennom blikket til en gris?
MidtØsten / Det dreier seg ikke om fred, men om smarte forretningerMens andre land var opptatt med covid-19, kunne arabere og israelere, uten innblanding utenfra, konsentrere seg om fred. Og forretninger.
Klima / The New Climate War (av Michael E. Mann)Er veganeres forsøk på å løfte kjøttskam eller droppe å fly løsningen på klimaproblemet? Våre endrede reise- og atferdsmønstre har det siste året bare i liten grad påvirket de globale klimagassutslippene.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte