Irak:  Pariserhjul og storpolitikk


Det er sjelden jeg har sett så stor tetthet av fornøyelsesparker, og det er sjelden jeg har opplevd en så anstrengt stillhet.

Aarseth er statsviter, og fast journalist i Ny Tid.
Email: tori.aarseth@gmail.com
Publisert: 15. september 2016

Vanligvis kan man bli kjent med en by ved å være ute og suge til seg inntrykkene, men her er det høye murer og lite folk å se. Gradestokken har krøpet over midten av 40-tallet, og det blåser en varm vind. Det føles som å stå inne i en gigantisk hårføner. Hvor er alle menneskene? De få som er ute, ser på meg som om jeg har falt ned fra månen. En av dem mumler noe uforståelig: «… crazy …» er alt jeg klarer å høre. Er det fordi man ikke bare kan spasere ute i denne heten, eller er det fordi hvite kvinner ikke har noe alene på gaten å gjøre i denne delen av verden? Ikke vet jeg. Det er lenge siden sist jeg følte meg så lysende hvit og ignorant.

Det er helg. På en …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal