Uten grenser: Gå i deg selv!


Obama kopierte Gandhi, Koranen og Jefferson da han ba oss om å gå i oss selv, ikke i USAs politikk.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2009-06-19

Er du lei av å høre om USA-president Barack Obamas tale i Kairo 4. juni? Jeg også.

Så du kan puste lettet ut, kjære norske leser, for denne spalten handler egentlig ikke om talen hans. Den handler snarere om den internasjonale responsen på den. I disse reaksjonene ligger svaret på hvorfor talen, «som ga gjenlyd over hele verden», faktisk ikke ble hørt i det hele tatt.

Mindre enn 24 timer etter at Obama ga sine uttalelser, rapporterte mediekommentatorer (meg selv inkludert) at muslimer elsket talen, men at de sa at ord ikke er nok. De trenger å se handling.

Min egen Facebook-gruppe bekreftet dette inntrykket. Da jeg spurte om deres refleksjoner rundt talen, skrev muslimer fra Indonesia til India, Skandinavia og Amerika for å understreke at «vi venter på handling».

Og der er det problemene begynner. Handling fra hvem? Den uuttalte forventningen er at «handling» tilsvarer «en bedre amerikansk utenrikspolitikk». Khalas. Total stopp. Slutt …

Abonnement kr 195 kvartal

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn