Er insekter det nye kjøttet? 

Insekter vi en gang så på med vemmelse, løftes nå frem som løsningen på verdens matmangel. Kan insekter virkelig redde verden?

hannegideonsen
Arbeider med miljø og økologi.EPost hannegide@gmail.com
Email: gideonsen@gmail.com
Publisert: 17.11.2016

Bugs
Regi: Andreas Johnsen

 

I Bugs følger vi Ben Reade og Josh Evans på en verdensomspennende reise i insektenes smakfulle verden. Med base i København, på Noma-kokken Rene Redzepis Nordic Food Lab, går de løs på oppdraget å finne ut hvordan man tilbereder noen av de 1900 spiselige insektartene som finnes, og skape delikatesser verdig en restaurant i toppklasse. Bakteppet er også politisk: Insekter trekkes stadig frem som et bærekraftig alternativ til kjøtt, og som noe vi både bør og må spise mer av i fremtiden. Så Josh og Ben, som senere forlater prosjektet og blir erstattet av Roberto Flore, smaker seg gjennom larver, termittdronninger, fluer og gresshopper, finner hverdagsmat og delikatesser, går på jakt i maurtuer og klemmer honning rett ut av bolet til afrikanske broddløse bier. Fra å kjenne på vemmelsen over å spise insekter, gafler de etter hvert i seg alt de kommer over, uredde og nysgjerrige – og underveis stiller de seg spørsmålet om det faktisk stemmer at insekter er fremtidens bærekraftige proteinkilde. For hvis også insekter innføres i det nåværende matsystemet drevet frem av store selskaper med dollartegn i øynene – vil det da fortsatt være bærekraftig mat?

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/insekter-nye-kjottet/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.