Innesperret av sin egen familie


I Østerrike, der jeg befinner meg, har det vært flere tilfeller av jenter som har blitt holdt innesperret i hemmelige rom og kjellere: Natascha Kampusch fra Wien som ble bortført av Wolfgang Priklopil da hun var 10 år gammel og holdt innesperret i mer enn åtte år; Josef Fritzl som holdt datteren sin, Elisabeth Fritzl, innesperret i kjelleren i 24 år og fikk 7 barn med henne; og Gottfried W. som misbrukte og holdt sine to døtre, Christine og Erika, innesperret i 40 år.

Innesperrede jenter er ikke unikt for Østerrike, men et problem også andre steder i verden. I bøkene The Girl In the Shadows av Katy Morgan-Davies (f. 1983) og Educated av Tara Westover (f. 1986) forteller to døtre med kontrollsyke fedre historien om sitt fangenskap og hvordan de klarte å komme seg ut av det. Den ene er fra Storbritannia, den andre fra USA, og historiene deres har flere likhetstrekk.

Kultlederens datter

Katy Morgan-Davies’ far, Aravindan Balakrishnan, kommer til Storbritannia fra Singapore på 1960-tallet for å studere ved London School of Economics. Han oppretter kollektivet Workers’ Institute of Marxism-Leninism-Mao Zedong . . .Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)
Abonnement kr 195 kvartal