Ingen flere russiske helter

Electing Russia
Regissør: Alexandr Rastorgujev
(Russland, Tyskland)


Electing Russia kaster et deprimerende lys over opposisjonen i Russland. Representerer de egentlig en reell endring, til fordel for folket?

Det finnes ingen helter i Alexandr Rastorgujevs engasjerende 90 minutters dokumentarfilm. Electing Russia kaster lys over feilgrepene den russiske opposisjonen begikk overfor Vladimir Putins korrupte stat, som skapte lite annet enn overskrifter i Vesten, og ofre for politivold og arrestasjoner hjemme.

Rastorgujev har et sjeldent talent for kritisk, politisk dokumentar. Han er både en opposisjonsaktivist som er blitt arrestert og banket opp av politiet under arbeidet sitt, og en kjølig og sylskarp observatør. I Electing Russia kombineres briljant fotografering, ofte selv midt i voldelige hendelser, med et klart øye for vakkert innrammede og fortellende opptak.

Dette er en grundig utført dokumentarfilm, produsert av to som har samarbeidet lenge: russiske Jevgenij Gindilis og tyske Simone Baumann, som vet at europeiske seere trenger både forklaring og rettledning for å forstå det som foregår i Russland.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- Advertisement -
- Advertisement -
Nick Holdsworth
Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte