Ingen er trygge – heldigvis

28. januar tok rettssaka mot den tidlegare presidenten i Elfenbeinskysten, Laurent Gbagbo, til ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag. Det er første gong ein tidlegare statsleiar vert prøvd for verdas einaste permanente internasjonale straffedomstol. Saman med ungdomspartileiaren Charles Blé Goude står Gbagbo tiltalt, mistenkt for å iscenesetje brotsverk mot menneskeslekta. Dette skal ha skjedd […]

28. januar tok rettssaka mot den tidlegare presidenten i Elfenbeinskysten, Laurent Gbagbo, til ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag. Det er første gong ein tidlegare statsleiar vert prøvd for verdas einaste permanente internasjonale straffedomstol.
Saman med ungdomspartileiaren Charles Blé Goude står Gbagbo tiltalt, mistenkt for å iscenesetje brotsverk mot menneskeslekta. Dette skal ha skjedd i samband med opptøyane etter valet i 2010–2011, der om lag 3000 menneske vart drepne og mange tusen skadde.
Rettssaka representerer ein svært viktig milepæl i utviklinga av ein internasjonal rettsstat og for å fremje rettferd for dei verste brotsverka vi kan tenke oss at menneske er i stand til å utføre. Dermed er det også ein viktig milepæl for utviklinga av eit globalt demokratisk samfunn og for fred og tryggleik.

Saken er åpen for Ny Tids abonnenter. Logg inn i toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

Kommentarer