ILO: Hvert femte latinamerikanske barn arbeider

Bogota: Hvert femte latinamerikanske barn, eller omlag 17 millioner i tallet, arbeider på landsbygda, ifølge FN-organisasjonen ILO. Det landet med høyest andel barnearbeidere er Haiti, hvor hvert fjerde barn arbeider, etterfulgt av Guatemala, Brasil og Den dominikanske republikk, der 16 prosent av barna arbeider. ILO-studien viser at i sju bolivianske byer med gruveaktiviteter arbeidet i […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Bogota: Hvert femte latinamerikanske barn, eller omlag 17 millioner i tallet, arbeider på landsbygda, ifølge FN-organisasjonen ILO. Det landet med høyest andel barnearbeidere er Haiti, hvor hvert fjerde barn arbeider, etterfulgt av Guatemala, Brasil og Den dominikanske republikk, der 16 prosent av barna arbeider.

ILO-studien viser at i sju bolivianske byer med gruveaktiviteter arbeidet i 1992 14 prosent av personer under 19 år. Ni år senere, i 2001, hadde andelen økt til dramatiske 44 prosent.

Hensikten med studien er å finne fram til årsaker til og konsekvenser av barnearbeid, og å komme fram til prosjekter som kan bekjempe arbeidet.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here