Ikke bruk muslimer som brekkstang i innvandringsdebatten

«Norsk presse vil ikke, kan ikke og tør ikke skrive om fakta,» hevdet sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness til norske redaktører under Norsk Redaktørforenings høstmøte i Oslo nylig. I en utdypende sak på nettstedet Journalisten.no sier Rolness videre at norske journalister er hårreisende lite opptatt av fakta og kildekritikk, og at de verken tør eller […]

Avatar
Email: linda@minotenk.no
Publisert: 11.11.2015

«Norsk presse vil ikke, kan ikke og tør ikke skrive om fakta,» hevdet sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness til norske redaktører under Norsk Redaktørforenings høstmøte i Oslo nylig. I en utdypende sak på nettstedet Journalisten.no sier Rolness videre at norske journalister er hårreisende lite opptatt av fakta og kildekritikk, og at de verken tør eller vil gjøre kritisk journalistikk på innvandringsfeltet. Han fremhever Human Rights Service-redaktør Nina Hjerpset-Østlie og skribent Jon Hustad som hederlige unntak.
Nina Hjerpset-Østlie er redaktør for et nettsted som publiserte den hårreisende påstanden at 8000 av flyktningene Norge skal ta imot fra Syria, er ISIS-sympatisører. Hjerpset-Østlie hevder også at den salafistiske ungdomsorganisasjonen IslamNet har 16 000 sympatisører fordi de har 16 000 medlemmer på sin Facebook-gruppe. At en stor del av disse er norske journalister, politikere, forskere og andre som neppe har noen som helst befatning med salafi-islam, er ikke så nøye.
Jon Hustad er også glad i å overdrive tall når det handler om muslimer. I en debatt på TV2 nylig hevdet han helt uten belegg at det finnes 1000–2000 norske muslimer som støtter dem som har reist for å slutte seg til ISIS.
Slike påstander fører til unødig frykt og hat. Sannheten er at det norske islamistiske ekstremistmiljøet, også kjent som «Profetens Ummah», ligger nede med brukket rygg. De aller fleste tilknyttet gruppen er enten døde, i fengsel, siktet eller befinner seg i Syria eller Irak. PSTs siste vurdering er at det er rundt 90 personer som har reist til ISIS, og de vurderer faren for angrep fra ISIS-sympatisører som mindre enn tidligere. IslamNet har heller ikke vokst de siste årene – mye takket være en massiv kritikk internt i de muslimske miljøene som har gjort foreldre og ungdom mer bevisste på hva organisasjonen faktisk står for.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer. (Du har allerede lest 3 gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer