Bestill sommerutgaven her

I retning av det totalitære

Om tyranni: Tjue ting vi kan lære av det tjuende århundre
PRE-FASCISME / Timothy Snyders lille lærebok Om tyranni – skrevet for samfunn «mellom Hitler og Stalin» – befinner seg mellom patriotisk lydighet og politisk ulydighet. Boken er stadig aktuell.

(THIS ARTICLE IS ONLY MACHINE TRANSLATED by Google from Norwegian)

Om tyranni: Tjue ting vi kan lære av det tjuende århundre er basert på advarsler fra den amerikanske historikeren Timothy Snyder, som er spesialist på det tredje rike og holocaust. Snyder varslet i 2017 at den amerikanske presidenten kunne gå til angrep på demokratiet ved å provosere frem en krise som kunne gi en årsak til å sette til side maktbalanserende institusjoner. Troen på at det amerikanske liberale demokratiet er det eneste politiske alternativet til fascisme og kommunisme, har vært nær sagt hellig i USA, noe ikke minst Hannah Arendt har medvirket til. Med post-Trump-samfunnets erfaringer og vissheten om at Trump vil fortsette å prege den amerikanske politikken under kongressvalget i USA i 2022 og ved presidentvalget i 2024, er nyutgivelsen derfor relevant.

I Norge var flere anmeldere i 2017 positive til Snyders demokratiopplæringsprosjekt, men mer skeptiske til det som kunne synes å være hans amerikaniserte overdrivelser. Aftenpostens anmelder oppfattet i 2017 Snyders budskap som «for pessimistisk». Men . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

- annonse -
Avatar photo
Marianne Solberg
Solberg er ny kritiker i Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRelatert
Anbefalte