Leder: I helvetes forgård


Vår journalist Øystein Windstad var en hårsbredd fra å bli drept ved Tsjetsjenia.

Ansvarlig redaktør i Ny Tid
Email: truls@nytid.no
Publisert: 2016-03-12

Vår journalist Øystein Windstad var en hårsbredd fra å bli drept ved Tsjetsjenia.

Ny Tids gravejournalist Øystein Windstad ble angrepet og skadet ved grensen til Tsjetsjenia denne uken, sammen med ni andre journalister og menneskerettighetsforkjempere. Antakelig var det Ramzan Kadyrov, den tsjetsjenske bøllen av en president, som sto bak. Reisefølgets minibuss, som var på vei tilbake til Grosnyj, hadde blitt forfulgt et døgn av en bil med tsjetsjenske skilter, før angrepet fant sted 200 meter fra landets grense. Var Øystein kjent for myndighetene? Merkelig nok avlyste plutselig flere å snakke med dem. Var det fordi han her i avisen har skrevet om de tsjetsjenske asylsøkerne som etter utsendelsen fra Norge ble torturert og drept for sin motstand mot Kadyrovs regime?
Nettopp tortur var temaet for turen der Øystein fulgte med Committee Against Torture (CAT). Organisasjonen har de siste årene dokumentert alvorlige menneskerettighetsbrudd i Tsjetsjenia og …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal