Journalistikk i faresonen


I likhet med mange andre journalister, ble krigskorrespodenten Marie Colvin drept i Syria mens hun forsøkte å rapportere hjem om grusomhetene. Ny Tid har snakket med fotografen som var med på det som skulle bli hennes siste oppdrag.

I 2012 besluttet den amerikanske krigskorrespondenten Marie Colvin å snike seg inn i Syria, etter at hennes visumsøknad for å dekke konflikten i landet var blitt avvist. Sammen med sin faste fotograf Paul Conroy dro hun til Homs for å rapportere om den syriske hærens beleiring av byen, i det som skulle bli hennes siste oppdrag. Dokumentaren Under the Wire er basert på Conroys bok ved samme navn, og gjengir ved hjelp av arkivopptak og intervjuer de dramatiske dagene før og etter bombeangrepet som tok livet av den amerikanske korrespondenten.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Emma Bakkevik
Internasjonal frilansskribent for Ny Tid

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte