Grusomhetens teater

I blindsonen vår

Maskiner som tenker
Forfatter: Inga Strümke
Forlag: Kagge Forlag, (Norge)
KUNSTIG INTELLIGENS / Sci-fi kunne hjelpe oss å se vår egen samtid, men nå er vi sci-fi. Dataskjermene er vår tids ikoner. Inga Strümke fikk nettopp Brageprisen for årets sakprosabok.

På slutten av 1990-tallet jobbet jeg deltid som journalist i et firma som lagde lokale intranett og andre nettsider. Jeg var tjuefem og hadde så vidt rukket å få en Hotmail-konto. Min første oppgave var å ringe til flyplassene i Norge for å innhente informasjon til et intranett med informasjon fra alle flyplassene i landet vårt. Ofte var det den ansatte i skranken som måtte svare på spørsmålene mine om flyplassfasilitetene. Mens informasjonen jeg fikk, ble plottet inn, viste programmereren meg innsiden av internettsidene med remser av html-koder og sammenlignet disse med et håndknyttet teppe. Det føltes uvirkelig å kunne klikke seg fra en side til en annen.

Å lese som om det er poesi

Firmaet jeg jobbet i, gikk med i dragsuget da IT-boblen sprakk . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Hanne Ramsdal
Hanne Ramsdal
Ramsdal er forfatter.

Du vil kanskje også like