Hvorfor skal ikke velgerne få bestemme, Schou?

Regjeringen og Høyre gir blaffen i velgerne når de ikke vil utsette pensjonsreformen til etter valget. Dette til tross for at Bondevik selv kaller dette «den største velferdsreformen» i moderne tid. Det er flere åpenbare grunner til at reformen bør utsettes. For det første tilsier grunnleggende demokratiske prinsipper at velgerne får si sitt om den […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Regjeringen og Høyre gir blaffen i velgerne når de ikke vil utsette pensjonsreformen til etter valget. Dette til tross for at Bondevik selv kaller dette «den største velferdsreformen» i moderne tid.

Det er flere åpenbare grunner til at reformen bør utsettes. For det første tilsier grunnleggende demokratiske prinsipper at velgerne får si sitt om den største velferdsreformen i moderne tid. Det er nå like naturlig at pensjon blir et valgkamptema, som skatt og skole var det i forrige valg.

Viktige elementer er heller ikke behandlet i meldinga. Hvilken obligatorisk tjenestepensjonsmodell blir valgt? Hva skjer med avtalefestet pensjonsordning (AFP)? Hva skjer med forholdet til uførepensjon og bruttopensjon for offentlig sektor? Det blir ingen ro rundt reformen når velgerne ikke får sagt sitt. Det vil derfor bli en del av valgkampen uansett.

Til slutt er det er heller ingen hast med å få behandlet reformen. Å hastebehandle en sak som først får konsekvenser om 20 – 40 år tre måneder før et stortingsvalg, blir nærmest absurd. Jeg vil derfor spørre Ingjerd Schou fra Høyre, hvorfor skal ikke velgerne få bestemme i pensjonssaken? Eller gir dere bare blaffen i dem?

Heikki Holmås er stortingsrepresentant for SV.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here