Hvorfor trenger islam en seksuell revolusjon?


ISLAM: I en tid der islamfrykten brer om seg, skriver Seyran Ates at islam trenger en seksuell revolusjon for å oppnå respekt fra verdenssamfunnet.

Ciftci er journalist og skuespiller.
Email: info@ciftcipinar.com
Publisert: 2019-12-13
       
Islam trenger en seksuell revolusjon

Den tyske advokaten og muslimske feministen Seyran Ates (f. 1963) med tyrkisk-kurdisk opphav har skrevet kampskriftet Islam trenger en seksuell revolusjon med utgangspunkt i 23 år gamle Hatun Sürücüs (1982–2005) siste ord «Jeg knuller hvem jeg vil» før hun ble drept av sin egen bror i Berlin. Til tross for at boken utkommer på norsk ti år etter den tyske utgaven Der Islam braucht eine sexuelle Revolution, er den fortsatt aktuell og viktig i debatten om islam.
Religioner ble etablert av menn i en tid da kvinner var enda mindre verdt enn i dag. Det forklarer årsaken til de kvinneundertrykkende holdningene i islam, som ikke følger de sosiale forandringene i verden. Islam henger etter. Ates skriver: «Den islamske verden trenger en


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn