Hvorfor trenger islam en seksuell revolusjon?


ISLAM: I en tid der islamfrykten brer om seg, skriver Seyran Ates at islam trenger en seksuell revolusjon for å oppnå respekt fra verdenssamfunnet.

Ciftci er journalist og skuespiller.
Email: info@ciftcipinar.com
Publisert: 2019-12-13
        Islam trenger en seksuell revolusjon
Forfatter: Seyran Ateş. Oversatt av Kari Bolstad
Aschehoug, Norge

Den tyske advokaten og muslimske feministen Seyran Ates (f. 1963) med tyrkisk-kurdisk opphav har skrevet kampskriftet Islam trenger en seksuell revolusjon med utgangspunkt i 23 år gamle Hatun Sürücüs (1982–2005) siste ord «Jeg knuller hvem jeg vil» før hun ble drept av sin egen bror i Berlin. Til tross for at boken utkommer på norsk ti år etter den tyske utgaven Der Islam braucht eine sexuelle Revolution, er den fortsatt aktuell og viktig i debatten om islam.
Religioner ble etablert av menn i en tid da kvinner var enda mindre verdt enn i dag. Det forklarer årsaken til de kvinneundertrykkende holdningene i islam, som ikke følger de sosiale forandringene i verden. Islam henger etter. Ates skriver: «Den islamske verden trenger en seksuell revolusjon for å kunne hevde seg i et globalt og åpent verdenssamfunn og oppnå anseelse og respekt som en attraktiv religion.» Hun har rett.

Pedofili og polygami

Men hvorfor trenger islam en seksuell revolusjon for å kunne oppnå respekt som en attraktiv religion? Hvordan har seksualitet noe med dette å gjøre? Svaret på disse spørsmålene finner forfatteren hos profeten Muhammed og hans utsvevende sexliv, som er blant Koranens grunnpilarer.

I kristendommen vekkes ikke lysten på sex gjennom religionen. Sexlivet til Jesus blir ikke nevnt én eneste gang i Bibelen, mens Koranen beskriver sexlivet til Muhammed, med alle konene han daglig skal ha tilfredsstilt, noe som bidrar til å pirre fantasien til de troende. Forfatteren skriver at flere av hennes muslimske intervjuobjekter under arbeidet med boken bekreftet denne teorien da de ble spurt om hvilken innflytelse Muhammeds sexliv har på deres eget sexliv.

Fra filmen Nur Eine Frau om Hatuns Liv
Fra filmen Nur Eine Frau om Hatuns Liv

Slik det står beskrevet i Koranen, har profeten Muhammed en besettelse for jomfruer utenom det vanlige. Hans første ekteskap med …

Abonnement halvår kr 450

Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


       

Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)