Bestill sommerutgaven her

«Hvorfor leser du så mye?»

Bookstores
Forfatter: Stuart Husband
Forlag: Horst Friedrichs Photographer (Storbritannia)
FOTO / Vi trenger ikke bokhandlere kun for å kjøpe bøker … Fotograf Horst Friedrichs har fotografert steder som er fylt av bøker.

«Hvorfor leser du så mye?» var et spørsmål jeg ofte fikk høre i oppveksten. Spørsmålet ble alltid ledsaget av en undring og nysgjerrighet for makten bøkene hadde over meg. De små bøkene, de store, de oppslåtte og de uåpnede som fortsatt ventet på å føre meg til en lykkelig eller trist slutt, omslagene og lukten, og det å berøre papiret.

En følelse av fellesskap, forestillingen om at et eller annet sted mellom Jakarta eller Tahiti, Kyoto og Santa Fe var det noen som hadde de samme spørsmålene og opplevde samme håp, frykt, kjærlighet og tap. De samme solnedgangene.

Shakespeare Bookstore I Paris

New York, London, Paris, Porto

Boken Bookstores av fotograf Horst Friedrichs og redaktør Stuart Husband tar oss med til noen av verdens mest ekstraordinære steder som er fylt av bøker. Steder som ikke bare selger drømmer, men tvil og begjær. Unike steder rundt om i verden, fra kjente klassikere som Rizzoli bokhandel i New York eller Daunt Books i London, til magiske båter og låver, fra Paris til . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

João Vilela Geraldo
Geraldo er en portugisisk kulturarbeider og kurator.

Du vil kanskje også like