Bestill høstutgaven her

Hvorfor ikke Sanders?

A Campaign of their Own
Hvorfor vant ikke Bernie Sanders frem i kandidatvalget? Sveitsisk dokumentar avslører forbausende systemsvikt i det amerikanske valgsystemet.

Det er fremdeles vanskelig å forstå hvordan valget av president Trump var mulig. Hvordan kan et sivilisert, velutdannet land som USA ønske å vende tilbake til middelalderen? Hvordan kunne folket velge en leder som bruker et demokratisk system basert på maktfordeling på en slik måte at det får katastrofale følger for planetens fremtid? Hvordan er det mulig for noen som ser på «journalistikk» som en form for manipulasjon og «vitenskapsfolk» som mennesker som skremmer barn med sine skrekkhistorier, å få anledning til å stille som presidentkandidat? Hvem stemte på Trump? Hvordan og hvorfor?

Lionel Rupp og Michael David Mitchell gir deler av et mulig svar i sin ferske dokumentarfilm A Campaign of Their Own. Filmen har akkurat hatt sin verdenspremiere som del av konkurranseprogrammet hos den sveitsiske Vision de Réel-festivalen. Filmskaperne fulgte menn og kvinner som ønsket å vende tilbake til de grunnleggende verdiene i amerikansk ideologi: å bekjempe rasisme, kvinnediskriminering, segregasjon; å forsvare tanke- og talefrihet og sosial rettferdighet; å kreve helt nye måter å fordele velstand på og effektive tiltak for å fjerne den stadig voksende avgrunnen mellom rike og fattige i USA. Og det var én mann som hadde alt dette i sitt program: . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

dieter@gmail.com
Wieczorek er kritiker bosatt i Paris.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte