Bestill høstutgaven her

Hvorfor det er så mye misnøye i Vesten, og hva vi kan gjøre med det

Kapitalismens fremtid. Et manifest for sosialkapitalisme
Forfatter: Paul Collier
Forlag: Dreyer (Norge)

Professor Paul Collier er en tungvekter. Han nevnes ofte i samme kategori som økonomene Joseph Stiglitz og Jeffrey Sachs og ble i sin tid trukket frem som en av daværende utviklingsminister Erik Solheims helter.

Boken The Bottom Billion: Why the Poorest Countries are Failing and What Can Be Done (2007) blir stående. Men Collier er også omstridt, og han har sagt en del forskjellig om natur- og klimaspørsmål. Nå er hans siste bok, fra 2018, oversatt til norsk.

I Kapitalismen fremtid forsøker Collier seg på en mangesidig analyse av hvorfor det er så mye misnøye i Vesten, og hva vi kan gjøre med det. Det er en tendens i tiden. Så hva nytt kan Collier bringe til torgs? Gjennom 260 sider er vi innom fagfelt som etikk, sosiologi, psykologi, statsvitenskap, geografi og økonomi. Analysen munner ut i at Collier ser behovet for en ny, mer etisk stat.

Mer politisk pragmatisme

Collier er nostalgisk og vil tilbake til den gylne perioden han selv vokste opp i, i et gjennomsnittshjem i Nord-England.
. . .

Kjære leser. Du kan lese artikler fritt via en leserkonto basert på din epost. (Om du er abonnent allerede, logg deg inn.)

Andrew Kroglund
Kroglund er kritiker og skribent. Dessuten generalsekretær i BKA (Besteforeldrenes klimaaksjon).

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

Flere bøker