Hvorfor det er så mye misnøye i Vesten, og hva vi kan gjøre med det

Kapitalismens fremtid. Et manifest for sosialkapitalisme
Forfatter: Paul Collier
Forlag: Dreyer, Norge

Professor Paul Collier er en tungvekter. Han nevnes ofte i samme kategori som økonomene Joseph Stiglitz og Jeffrey Sachs og ble i sin tid trukket frem som en av daværende utviklingsminister Erik Solheims helter.

Boken The Bottom Billion: Why the Poorest Countries are Failing and What Can Be Done (2007) blir stående. Men Collier er også omstridt, og han har sagt en del forskjellig om natur- og klimaspørsmål. Nå er hans siste bok, fra 2018, oversatt til norsk.

I Kapitalismen fremtid forsøker Collier seg på en mangesidig analyse av hvorfor det er så mye misnøye i Vesten, og hva vi kan gjøre med det. Det er en tendens i tiden. Så hva nytt kan Collier bringe til torgs? Gjennom 260 sider er vi innom fagfelt som etikk, sosiologi, psykologi, statsvitenskap, geografi og økonomi. Analysen munner ut i at Collier ser behovet for en ny, mer etisk stat.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Andrew Kroglund
Kroglund er kritiker og skribent.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte