Hvordan kan vi hjelpe syrerne?


Krigsreporteren Rania Abouzeid dro i hemmelighet inn i Syria, og oppholdt seg der i flere år. No Turning Back er historien til fire syrere og tre byer, og fortellingen om et nederlag.

Borri er krigskorrespondent og skriver jevnlig for Ny Tid.
Email: francescaborri@gmail.com
Publisert: 2018-11-01
No Turning Back: Life, Loss, and Hope in Wartime Syria
Forfatter: Rania Abouzeid
Forlag: W.W. Norton & Company, USA

I krig er de døde bare tall, i Syria er de ikke engang det: Luftangrepene er for nådeløse, for falige, forklarte FN i 2013. Å verifisere kilder ble en for komplisert oppgave, så i stedet for å stoppe krigen, sluttet organisasjonen å telle de døde.

Analytikere har sporet opp 500 000 døde. Andre sier tallet er mer enn det dobbelte. Andre sier ingen ting, som Assad. Noen sier at de døde er utstillingsdokker.

Den australske journalisten Rania Abouzeid har rapportert fra Syria for alle de største avisene. Med sin arabiske avstamning har hun kunnet bevege seg relativt ubemerket rundt, og dermed vært i stand til å trenge dypere inn i landet enn oss vestlige reportere. Og i likhet med mange av oss, forsøker hun nå å løfte frem de syrerne som har imponert henne mest og vever livene deres sammen i en bok; No Turning Back.

Det er litt underlig å lese hennes arbeider; det vekker minner om andre syrere, som fortalte med de samme ordene – tilbakevendende …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.

Abonnement kr 195 kvartal

Close
Logg inn