Er globalisering et onde som nå bør bekjempes? Nei, det er mer nyansert. Vi som har en internasjonal orientering ser med frykt på hvordan internasjonalt samarbeid nå svekkes med pandemien.

Ansvarlig redaktør i Ny Tid.
Email: truls@nytid.no
Publisert: 1. juni 2020

Lederen i The Economist «Goodbye globalisation» (16.5.) antydet nettopp at en mer selvrådende nasjonalisme verken blir økonomisk bedre eller tryggere. Og som Agamben minner om: Med de nasjonale nedstengningene er livets innhold og relasjoner vel som viktig som bare ren overlevelse – hva den italienske filosofen kaller rent biologisk liv.

Først må det sies at det viktigste har vært å spare liv – med de tiltak som er gjort for å hindre smittespredning. Men konsekvensene av nedstengning av nasjonene er samtidig enorme. Isolasjonisme er heller ikke nytt, noe USA har vist de siste årene. Og med den tollbelagte …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal