Hvor er du egentlig fra?

Hva er det som avgjør hvor norsk du er? Det begynner å bli en stund siden de første innvandrerne kom til Norge, og verden har blitt mye mer globalisert siden den gang. Vi er en ny generasjon som har vokst opp i et flerkulturelt samfunn. Jeg er et resultat av den globaliserte verden. Mamma er […]

Avatar
Email: sarahcalvert@gmail.com
Publisert: 17.03.2016

Hva er det som avgjør hvor norsk du er? Det begynner å bli en stund siden de første innvandrerne kom til Norge, og verden har blitt mye mer globalisert siden den gang. Vi er en ny generasjon som har vokst opp i et flerkulturelt samfunn.
Jeg er et resultat av den globaliserte verden. Mamma er fra Sunnmøre, og hun bodde noen år i Østerrike da hun var ung. Der møtte hun min kjekke far, som også bodde der. Han er fra Sør-Afrika og hadde kommet til Europa for å unnslippe apartheid. De ble forelsket, og flyttet til Norge. På begynnelsen av 1980- tallet var det ikke så mange innvandrere i Norge. Faren min opplevde mye rasisme på grunn av sin bakgrunn.
Mamma og pappa har nå vært gift i over 30 år, og de har tre barn sammen. Jeg vokste opp på Stovner i Oslo med mine to brødre, i et relativt multikulturelt miljø. Jeg har alltid hatt en veldig sterk norsk identitet. Temaer som identitet og tilhørighet var noe vi barna i nabolaget ofte snakket om. Jeg er veldig stolt av å ha en far fra Sør-Afrika, og jeg har reist mye dit. Jeg synes det er en berikelse å kunne ha så god kjennskap til to kulturer.

Jeg ble fortalt at jeg ikke var norsk, i hvertfall ikke sånn på ordentlig.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer