Bestill sommerutgaven her

Hvor ble det av dine revolusjonære, Karl?

Passion – Between Revolt and Resignation
Regissør: Christian Labhart
(Sveits)

FILOSOFI: Dokumentaren Passion – Between Revolt and Resignation reflekterer over menneskets vilje til å engasjere seg i sin samtid og å gjøre opprør.

«Jeg var helt sikker på en ting: Vi skulle aldri bli som våre foreldre.» Christian Labhart vender blikket bakover, til 1968 og Zürich – byen han vokste opp i, på en tid da bølgene fra sekstitallets motkulturelle revolusjon nådde Sveits. Det er en personlig historie filmskaperen forteller i Passion – Between Revolt and Resignation som hadde verdenspremiere under dokumentarfilmfestivalen Visions du Reel i Nyon tidligere i år. Den dagbokaktige dokumentaren rommer flere tiår og reflekterer over de politiske jordskjelvene som har rystet verden i løpet av Labharts levetid. Samtidig tilkjennegir han en varierende formkurve i sitt eget samfunnsengasjement, sin aktivisme og sin visjon om en mer rettferdig verdensorden.

Dokumentaren er svært personlig, men byr også på en gjennomgang av omkalfatrende hendelser – fra Tsjernobyl-ulykken til Berlinmurens fall og 9/11 i New York – som har ført til en ny verdensforståelse. Og hva skjer når opprørske ungdommer vokser til og ser foreldrenes ansikt, som de gjorde opprør mot, kikke tilbake på dem fra speilet, og deres ungdoms tro på forandring ikke har manifestert seg i endringer rundt dem?

Katastrofer og opprør

Da han var ung, søkte den nyfrelste venstreradikale Labhart seg til lærerjobber, der hans fascinasjon for antiautoritære undervisningsmetoder ble virkeliggjort. Sammen med seks andre drev han dessuten et gårdskollektiv i en periode, og vi får noen glimt av at han . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Carmen Gray
Gray er fast filmkritiker i Ny Tid.

Du vil kanskje også like