Hvem skal eie fortellingene?


MAKT: Whose Story Is This? oppfordrer hver enkelt av oss til å forandre verden ved å endre hvilken historie vi velger å fortelle, og hvem den skal tilhøre.

Ciftci er journalist og skuespiller.
Email: info@ciftcipinar.com
Publisert: 2019-11-11
       
Whose Story Is This?
Forfatter: Rebecca Solnit
Forlag: Granta Books, Storbritannia

Den politiske essaysamlingen Whose Story Is This? av Rebecca Solnit er en oppsummering av det siste feministiske kampåret i lys av fortiden og framtiden med et avsluttende brev adressert til «The March 15, 2019, Climate Strikers». Blant de markante kvinnene i boken nevner Solnit forfatteren Rebecca Traisters Good and Mad, forfatteren Tara Westover med den selvbiografiske boken Educated, metoo-aktivisten og skuespilleren Rose McGowan, politikeren Alexandria Ocasio-Cortez og klimaaktivisten Greta Thunberg.

Boken er blitt til i etterdønningene av metoo, der kvinners historier ble hørt og fikk konsekvenser for de involverte. I lys av metoo ønsker Solnit at vi kommer til bunns i hvis historier og kamper vi forteller og kjemper for når det kommer til temaer som abort, rasisme, klimaforandringer, sinne, …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn