Bestill høstutgaven her

Hvem eier Oslo?

Transparency International vil kartlegge hvem som eier Oslo og vurdere i hvilken grad eierne kommer med korrupt bagasje. 

Eiendomsmarkedet er kjent for å være en korrupsjonsutsatt bransje som blant annet kan benyttes til hvitvasking. Store penger i omløp på kort tid – kombinert med bruk av stråmenn og kompliserte selskapsstrukturer – kan tilrettelegge for å skjule kriminelt utbytte. Bevisstheten om disse utfordringene ser ut til å være økende i bransjen, selv antallet hvitvaskingsmeldinger til Økokrim har økt kraftig på kort tid. 

Høye boligpriser presser folket ut

Rapporten «Faulty towers – Understanding the impact of overseas corruption on the London property market» fra Transparency International UK, ble nylig presentert på Antikorrupsjonskonferansen i Oslo. Den viser hvordan eiendomsmarkedet i London har blitt overstrømmet av korrupt kapital og bidratt til en prisstigning som gjør at nesten ingen lenger har råd til å bo i byen. I et utvalg på 14 større utbyggingsprosjekter til en verdi av 1,6 milliarder pund, har fire av ti enheter blitt solgt til investorer fra svært korrupsjonsutsatte land eller anonyme selskaper. Mindre enn en fjerdedel av eiendommene har blitt kjøpt av folk som . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Gro Skaaren-Fystro
Skaaren-Fystro er spesialrådgiver i Transparency International Norge.

2 kommentarer

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte