Bestill sommerutgaven her

Hva skal Europa gjøre?

EUROPA / Europa og EU-samarbeidet har utviklet seg i takt med samfunnets kriser og utfordringer. I den anledning har NY TID stilt en rekke norske meningsbærere spørsmål om Europas fremtid. EUs grønne giv (European Green Deal) viser lederskap på miljø og klima, foruten digitale tjenester. Vi spør om hvilke områder EU bør prioritere, med hensiktsmessige politiske, rettslige eller industrielle initiativ og samarbeidsformer.

(THIS ARTICLE IS ONLY MACHINE TRANSLATED by Google from Norwegian)

Rektor ved NTNU, Anne Borg, tar til orde for at Europa, uten å nevne EU spesifikt, må innta en global lederrolle: «Menneskeheten står overfor utfordringer av et omfang og med konsekvenser som mangler sidestykke i vår tid. Utfordringene er sammensatt, og vi trenger nye løsninger raskt – det haster om vi skal begrense konsekvensene av klimaendringene og redusere ytterligere tap av naturmangfold. Utfordringene er imidlertid svært komplekse, og vi trenger en omstilling som er bærekraftig sosialt, økonomisk og miljømessig.»

Hun fortsetter overfor NY TID: «Europa bør være en hovedaktør i tidenes største snuoperasjon, i det omfattende arbeidet som må gjøres for å . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Avatar photo
Paal Frisvold
Skribent for NY TID på Europa-spørsmål.

Relaterte artikler