Roberto Saviano (39) er en modig kritiker av den italienske mafiaen. Han står bak boken Piranhas (2016) og var med som manusforfatter på filmen ved samme navn i hovedkonkurransen på Berlinalen. (Foto: Truls Lie)

Hva er det med Italia?


Den italienske forfatteren Roberto Saviano sitter rett imot meg, fire meter unna i en svart lenestol. I sidekulissene gjemt bak forhengene står en svartkledd stor kar på hver sin side – med hendene i kors, bevæpnet, konstant på utkikk.

Ansvarlig redaktør i Ny Tid.
Email: truls@nytid.no
Publisert: 1. mars 2019

Saviano har politibeskyttelse etter oppgjøret med Napoli-mafiaen (Cammoraen) – på grunn av boken Gomorra (2006), filmen Gomorra (2008) og tv-serien Gomorrah (HBO, 2014–). Salen her på Berlinalens «Talent Campus» er stappfull etter at dette gamle teatret av sikkerhetshensyn ble tømt før vi fikk komme inn i bygningen.

Saviano (39) er en modig kritiker av den italienske mafiaen. Han står nå bak boken Piranhas (2016) og var med som manusforfatter på filmen Piranhas i hovedkonkurransen på Berlinalen – basert på boken. De fikk faktisk gulløven i Berlin for manuset.

Jeg møter også Letizia Battaglia (84), som har konfrontert og …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal