Bestill høstutgaven her

Hundre års tålemot

Anarchy in the UKR
Forfatter: Serhij Zjadan
Forlag: Pax Forlag
Anarchy in The UKR tar leseren med på en drømmende reise fra revolusjonen i 1917 og frem til dagens konflikt i Øst-Ukraina. 

Ukraina er et land med svært mye historie, som igjen befinner seg i noen av de tøffeste omveltningene det moderne Europa har sett. Midt i dette lever ukrainerne sine vanlige liv – noen opplever sine første kyss, andre sitter på skolen og dagdrømmer, atter andre går på jobb eller steller sin gamle mor.

Liv og historie. Serhij Zjadan skildrer i Anarchy in the UKR livet, tankene og drømmene til en som vokser opp i Sovjetunionen, er ungdom når unionen kollapser og blir voksen når kapitalismen tar over. Boken starter med hovedpersonens reise for å finne ut mer om de tidligere anarkistiske delene av Ukraina. Han haiker rundt i et postsovjetisk Ukraina for å undersøke historien til de anarkistisk styrte områdene under den russiske revolusjonen, de såkalt «frie territoriene». I de områdene der anarkistene holdt sine valg og sitt direkte demokrati i tiden 1918–1921, er det i dag prorussiske opprørere støttet av russiske soldater som regjerer. Anarkistene fikk holde på med sitt frihetsprosjekt en liten stund, helt til kreftene i Moskva mente det fikk være nok valg . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Øystein Windstad
Tidligere journalist i Ny Tid.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte