Utvekslingsstudentene Marica de Silva, Juliano Fernando de Lima, Johnatan Arevalo og Flor Cantuca ble utsatt for en politikontroll som varte i over halvannen time. FOTO: Carima Tirillsdottir Heinesen

«Hudfarge er ikke avgjørende»


Ny Tid har snakket med Politiets utlendingsenhet (PU), som foretar utlendingskontrollene i Oslo sammen med Oslo politidistrikt.

Email: carima@nytid.no
Publisert: 17. mars 2016

[Obs. Bare publisert på nett]

Utenlandsk statsborgerskap, tid og sted er kombinasjonen PU ser ser etter når de stopper noen. Christine Kvamme i PU avviser at hudfarge er nok til å stoppe noen for utlendingskontroll, men vedgår at overgangene kan være glidende.
«Hadde du spurt de personene som blir dobbeltkontrollert, er jeg ganske sikker på at det ville kommet frem at vedkommende befinner seg på steder der det foretas hyppige kontroller – som Jernbanetorget eller Hausmannskvartalene. En fellesnevner for dobbeltkontrollene er oppholdssted,» sier Kvamme. «I de nevnte områdene er det så stor tetthet av folk at det er vanskelig for oss å gjøre en god jobb uten at …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal