En tåke av fornektelse

Da jeg gikk ut for å hente avisa i går morges lå hele nabolaget mitt innpakket i tåke.

Ola
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

For en passende metafor i forhold til landets tilstand, morgenen etter valgdagen.

Etter min mening er flertallet (selv om det er lite) av velgerne i en tåke av fornektelse av forholdene i USA når de gjenvalgte Bush til ennå en fire års periode.

I 2000 kunne det argumenteres med at Bushs sanne ansikter var ukjente. Men etter fire katastrofale år ved makten, og så blir han gitt en ny periode?

Jeg klarer ikke få tankene mine bort fra det!! Vi står overfor et massivt budsjettunderskudd som vil fortsette å vokse, en hengemyr i Irak, økende terrorisme, tapte arbeidsplasser, mangel på helseforsikring for 45 millioner innbyggere, skattelette som overveldende favoriserer de rike – og folk velger å se bort fra alt dette og stemmer på «moralske verdier» i stedet.

Å, det glemte jeg; det er moralsk å lyve om masseødeleggelsesvåpnene i Irak, for så å angripe og invadere landet. Det er moralsk å nekte folk tilgang til helsetjenester (men ikke i Irak!), det er moralsk at barn går sultne til sengs mens selskaper ikke betaler skatt.

Jeg er i en tilstand av depresjon med tanke på at vi blir nødt til å lide oss gjennom fire nye år med Bushs inkompetanse, arroganse, imperialisme, religiøse konservatisme, skattepolitikk, uansvarlighet, etc.

Med Rehnquist klar til å forlate Høyesterett med det første, enten i ei kiste eller på en båre, kan vi være sikker på at Bushs utnevnelse til den ledige plassen vil bli en trofast konservativ, noe som staver katastrofe for rettsavgjørelser for de neste generasjonene.

Lokalt her i Oregon har velgerne stemt for en endring i grunnloven som definerer ekteskap som noe som er inngått mellom mann og kvinne, og dermed nektet homofile og lesbiske par en rettslig anerkjennelse av sine forhold.

Som en homofil mann i et 14 år langt forhold er jeg sint og såret over at mitt forhold ikke fortjener de samme beskyttelsene og rettighetene som heterofile gifte par – inkludert de som har blitt smidd i hymnens lenker gjentatte ganger (republikaner og leder av representantenes hus på slutten av 1990-tallet, Newt Gingrich, og den konservative radioverten Rush Limbough, for å ta noen eksempler) – har gleden av.

Jeg er sorgfull over at diskriminering blir skrevet in i vår grunnlov. Selv om jeg kan sørge for noen rettslige ordninger som beskytter meg og Bill, så finnes det rettigheter som jeg bare kan få gjennom ekteskap godkjent av staten.

«Ekteskapets forsvarere» refererer konstant til Bibelen som deres fundament, men vet dere hva, vi bor i USA, ikke i Bibelland.

Men hvis Bush får sin vilje er jeg sikker på at vi alle kommer til å bo i Bibelland når han drar tilbake til Texas i 2008.

Jeg trenger en drink!

Allen Brady er 45 år gammel og bor i Portland, Oregon sammen med Bill Space, som har vært hans samboer i 14 år. Brady er bedriftsleder i et bo- og omsorgssenter for AIDS-pasienter. Denne spalten er hans reaksjoner og tanker som homofil og samfunnsbevisst amerikansk borger på gjenvalget av George W. Bush. Teksten er oversatt fra engelsk til norsk av Harald Eraker.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here