Holder Hizbollah ansvarlig

[ambassadør] – Vi er veldig lei oss for alle barn som blir drept i Libanon. Ethvert barn som blir drept er ille. Men dette er krig, sier ambassadør Miryam Shomrat ved den israelske ambassaden i Oslo. Hun legger hele ansvaret for de sivile tapene på Hizbollah og deres støttespillere i Syria og Iran. – Når […]

Ny Tid
[ambassadør] – Vi er veldig lei oss for alle barn som blir drept i Libanon. Ethvert barn som blir drept er ille. Men dette er krig, sier ambassadør Miryam Shomrat ved den israelske ambassaden i Oslo.

Hun legger hele ansvaret for de sivile tapene på Hizbollah og deres støttespillere i Syria og Iran.

– Når Hizbollah angriper Israel, har vi rett til å forsvare oss. Det er ikke vår intensjon å drepe sivile, og vi gjør alt i vår makt for å unngå det. Men Hizbollah har plassert rakettene sine og hovedkvarterene sine blant sivile. De har tatt libaneserne som gissel og bruker dem som levende skjold, sier Shomrat.

Hun er krass i kritikken av Jan Egelands uttalelser om brudd på folkeretten.

– Jeg vil minne Egeland om at det etter internasjonal lov ikke er lov å angripe et naboland, slik Hizbollah gjorde. Jeg vil spørre Egeland hvor han var da FN gjennom resolusjoner i Sikkerhetsrådet vedtok at militser i Libanon måtte avvæpnes. Hvor var han da Hizbollah rettet sine 12.000 raketter mot Israel, spør Shomrat.

– Ingen ansvarlig regjering kan tolerere en slik trussel som Hizbollah utgjør mot sine borgere, konkluderer ambassadøren.

DEL

Legg igjen et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.