Holder Hizbollah ansvarlig

[ambassadør] – Vi er veldig lei oss for alle barn som blir drept i Libanon. Ethvert barn som blir drept er ille. Men dette er krig, sier ambassadør Miryam Shomrat ved den israelske ambassaden i Oslo. Hun legger hele ansvaret for de sivile tapene på Hizbollah og deres støttespillere i Syria og Iran. – Når […]

Ny Tid
[ambassadør] – Vi er veldig lei oss for alle barn som blir drept i Libanon. Ethvert barn som blir drept er ille. Men dette er krig, sier ambassadør Miryam Shomrat ved den israelske ambassaden i Oslo.

Hun legger hele ansvaret for de sivile tapene på Hizbollah og deres støttespillere i Syria og Iran.

– Når Hizbollah angriper Israel, har vi rett til å forsvare oss. Det er ikke vår intensjon å drepe sivile, og vi gjør alt i vår makt for å unngå det. Men Hizbollah har plassert rakettene sine og hovedkvarterene sine blant sivile. De har tatt libaneserne som gissel og bruker dem som levende skjold, sier Shomrat.

Hun er krass i kritikken av Jan Egelands uttalelser om brudd på folkeretten.

– Jeg vil minne Egeland om at det etter internasjonal lov ikke er lov å angripe et naboland, slik Hizbollah gjorde. Jeg vil spørre Egeland hvor han var da FN gjennom resolusjoner i Sikkerhetsrådet vedtok at militser i Libanon måtte avvæpnes. Hvor var han da Hizbollah rettet sine 12.000 raketter mot Israel, spør Shomrat.

– Ingen ansvarlig regjering kan tolerere en slik trussel som Hizbollah utgjør mot sine borgere, konkluderer ambassadøren.

Kommentarer
DEL