Ho Chi Minhs testamente

ORIENTERING 25.10.1969 Ved den høytidelige seremonien til minne om Ho Chi Minh i Hanoi 10. september leste Lo Duan, førstesekretær i det vietnamesiske arbeiderparti, opp dette politiske testamentet fra Ho Chi Minh:

Avatar
Email: abo@nytid.no
Publisert: 01.10.2019

Ifedrelandskampen mot det amerikanske angrep vil vi måtte utstå flere vansker og bringe flere ofre, men vi vil sikkert vinne en fullstendig seier. 

Det er vår absolutte forvissning. 

Når den dagen kommer, vil jeg reise rundt både i nord og sør for å lykkeønske heltemodige landsmenn, kadrene og de som har kjempet, jeg vil besøke våre gamle og våre elskede unge og våre barn. 

Så vil jeg på vårt folks vegne reise til våre broderland i den sosialistiske leir og til vennligsinnede land i hele verden og takke dem for deres helhjertede støtte og hjelp til vårt folks patriotiske kamp mot den amerikanske aggresjonen. 

Tu Fu, den kjente kinesiske dikteren fra Tang-perioden, skrev: «Få er de gjennom tidene som oppnår en alder av sytti år.» Med mine 79 år hører jeg til disse få. Ennå er mitt sinn klart selv om min helse er svakere sammenlignet med tidligere år. Når man er på feil side av sytti forringes helsen med alderen. Det er ikke noe å undre seg over. 

Ny Tid i julegave

Men hvem kan forutse hvor lenge jeg fortsatt kan tjene revolusjonen, fedrelandet og folket? Derfor etterlater jeg disse få linjene for å foregripe den dagen jeg drar bort og slutter meg til ak …… OBS. Se under …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.