Hjertets dans


Jeg skal innrømme at overskriften ser litt svulstig ut når jeg ser den svart på hvitt. Heldigvis er ikke uttrykket mitt, men noe jeg snappet opp i et familieselskap ganske nylig. En fjern slektning hadde gjennomlevd et hjerteinfarkt, og hjertelegen hans hadde i etterkant forklart ham om hjerterytmens variabilitet, den såkalte HRV (heart rate variability). […]

Avatar
Næss er lege og filosof. Fast kommentator i Ny Tid.
Email: torekierulfnaess@hotmail.com
Publisert: 2015-05-12

Jeg skal innrømme at overskriften ser litt svulstig ut når jeg ser den svart på hvitt. Heldigvis er ikke uttrykket mitt, men noe jeg snappet opp i et familieselskap ganske nylig. En fjern slektning hadde gjennomlevd et hjerteinfarkt, og hjertelegen hans hadde i etterkant forklart ham om hjerterytmens variabilitet, den såkalte HRV (heart rate variability). Ettersom jeg har kommet såpass langt i medisinstudiet nå, har folk nå begynt å betro seg til meg om sine plager på privaten. Hvis jeg skriver om det de betror meg her i denne spalten, kan det kanskje ha en viss avskrekkende effekt.

Puls. Jeg har fått beskjed fra Truls Lie om at jeg skal forsøke å …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal