Helga Pedersen blir ny Ap-nestleder

Jens Stoltenberg får viljen sin: Helga Pedersen blir ny nestleder i Ap uten motkandidat. Stortingspolitiker Eirin Sund trekker seg i dag som kandidat, bekrefter hun overfor Ny Tid.

– Jeg har bestemt meg for å kaste inn håndkleet, og jeg stiller ikke som nestlederkandidat på landsmøtet neste uke. Helga Pedersen har stor støtte, og det tar vi i Rogaland Arbeiderparti (Ap) til etterretning, forteller Eirin Sund onsdag ettermiddag til Ny Tid.

Dermed avviser hun totalt spekulasjonene i norske medier de siste ukene, inkludert et oppslag i Dagens Næringsliv i dag onsdag 11. april med tittelen «Kamp om Ap-nestleder». Der hevdes det at «Sørvestlandet skal stå på for Eirin Sund som ny Ap-nestleder.»

Men DN-intervjuet med Frode Berge, leder i Rogaland Ap, ble gjort før påske, etter det Ny Tid erfarer. Sent tirsdag kveld ble det på styremøtet i Rogaland Ap imidlertid avgjort at Sund skal trekke sitt kandidatur. Årsaken skal være den store støtten fiskeriminister Pedersen, Stoltenbergs favoritt, har fått rundt omkring i landet.

Sund, som i flere år har sittet i finanskomiteen på Stortinget, avviser likevel at hennes tidligere uttalte ønske om å bli nestleder i regjeringspartiet har vært et spill:

– Nei, jeg har ment det hele tiden. Det har vært viktig for Rogaland Ap og meg å vise at vi har flere kvinnelige kandidater til nestledervervet. Men nå velger vi isteden å støtte Helga helhjertet, samtidig som jeg fortsetter å jobbe for partiet på Stortinget, sier Sund til Ny Tid.

Ap arrangerer sitt landsmøte på Folkets Hus i Oslo fra 19. april.

Les mer i denne ukes utgave av Ny Tid, fredag 13. april.

Kommentarer
DEL