Heia KrF!

Jeg har aldri stemt på dere i Kristelig Folkeparti og jeg kommer antagelig aldri til å gjøre det heller. Men jeg er på miljøets side og derfor heier jeg på KrF akkurat nå. I regjeringsposisjon har dere mulighet til å stoppe de forurensende gasskraftverkene, og jeg foreslår at dere bruker denne muligheten. Verden er urettferdig […]
Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 27.04.2005

Jeg har aldri stemt på dere i Kristelig Folkeparti og jeg kommer antagelig aldri til å gjøre det heller. Men jeg er på miljøets side og derfor heier jeg på KrF akkurat nå. I regjeringsposisjon har dere mulighet til å stoppe de forurensende gasskraftverkene, og jeg foreslår at dere bruker denne muligheten.

Verden er urettferdig og de menneskeskapte klimaendringene gjør den enda mer urettferdig. Allerede nå er det flere mennesker på flukt fra naturkatastrofer enn fra krig, og FNs dystre prognoser spår at problemet bare vil øke i årene framover.

Naturkraft har alle tillatelser i orden for forurensende gasskraftverk og har erklært byggestart til høsten. Samtidig vet vi at det finnes tilgjengelig teknologi for gasskraftverk nesten uten CO2-utslipp. KrF har mulighet til å stille krav til at denne typen CO2-rensing skal tas i bruk på de planlagte gasskraftverkene, men har ikke gjort det.

I 2000 var miljøbevegelsen stolt over KrF. Dere gikk fra regjeringsposisjon fordi dere nektet å bygge gasskraftverk. Nå sitter KrF på gjerdet og ser på at blir bygget sterkt forurensende gasskraftverk i Norge. Jeg er skuffet over Krf, men likevel må jeg heie på dere. Dere har fortsatt muligheten til å kreve full rensing på de planlagte gasskraftverkene. Ta den i bruk!

Ingunn Parker Bekkhus, Natur og Ungdom

Kommentarer