Grusomhetens teater

Har vi som sivilisasjon nå kanskje møtt oss selv i døren?

Doppelganger. A Trip into the Mirror World
Forfatter: Naomi Klein
Forlag: Haymarket Books, (USA)
IDENTITET / Har vi alle en form for dobbeltgjengere som gir uttrykk for våre mest ekstreme tanker og holdninger? I denne boken tar Naomi Klein et spesielt oppgjør med sin egen folkegruppe: jødene.
[Obs. Denne finnes her på engelsk]

Noe har skjedd med verden. Med politikken og med samfunnsdebatten. Noe som er vanskelig å forstå, og derfor også å beskrive og analysere. Kategoriene vi er vant til å bruke, er ikke er gyldige lenger, eller har fått ny betydning. Som en boks som har et annet innhold nå enn hva den hadde før.

Naomi Klein, den kanadiske forfatteren som ble verdensberømt med No Logo (1999) – en sterk kritikk av store merkevarers produksjonsmetoder og salgsstrategier – er på markedet igjen med en ny bok. Doppelganger tar utgangspunkt i en svært personlig opplevelse, men formålet med boken er å forsøke å rydde opp i forvirringen og forklare vår nye virkelighet.

Det klarer hun bare delvis, men Kleins bok er likevel full av viktige innsikter for alle som er på jakt etter måter å tolke og analysere vår nye verden på – også vi som bor utenfor Nord-Amerika.

Merkevaren ‘jeg’

Som tittelen tilsier, handler . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Du vil kanskje også like