Hamas-leir i Gaza gir våpentrening til barn

Gjennom ilden for Hamas

En ny generasjon av krigere er nå under opplæring på Gazastripen. Ny Tid har fått et eksklusivt innblikk i hvordan Hamas-regjeringen i januar trente opp 13.000 barn til krig, i egne treningsleirer. Palestinsk forfatter er kritisk.

– Målet mitt er å kunne hevne min far, som ble drept i et israelsk bombeangrep, sier Emad (15). FN gir også tilbud for Gazas barn, men det er «bølleleirene» til Hamas som tilbyr mest spenning.

Ahmad al-Kabariti

Gazastripen, Palestina. 14 år gamle Sulaiman, med sort- og grønnmalt ansikt, jobber intenst med å sette sammen en Kalashnikov. Det gjør han sammen med de jevnaldrende «kollegene» sine under en avgangsseremoni etter et millitærkurs i den sørvestlige delen av Gazastripen.

Vi er i treningsleiren «Hettain», plassert der den israelske bosetningen Kerem Atzmona var lokalisert inntil 2005. I løpet av denne uka i januar ble Sulaiman (14) kjent med prosedyrene for å ta fra hverandre og sette sammen våpen. Og han jaktet med AK-47-automatvåpen. På den ukelange vinterleiren, som ble arrangert av Gazas Utdanningsdepartement og Innenriksdepartement nå midt i januar, får 13.000 tenåringer en introduksjon til grunnleggende militærtrening.

 

…. LES RESTEN AV ARTIKKELEN I NY TID 14. FEBRUAR …

Lyst til å lese videre?

Logg inn eller registrer deg her

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here