Haga – ingen busemann av klasse

Jeg har stor sans for Steinar Lem, men mener han bommer når han fremstiller Åslaug Haga som den store miljøfienden (Ny Tid nr. 33). Kort begrunnelse: Haga deltar i en regjeringskoalisjon som har gått til valg bl.a. på å styrke jernbanen, og droppe en ny motorvei E18 mellom Asker og Oslo. Hagen leder vårt verste […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Jeg har stor sans for Steinar Lem, men mener han bommer når han fremstiller Åslaug Haga som den store miljøfienden (Ny Tid nr. 33). Kort begrunnelse:

Haga deltar i en regjeringskoalisjon som har gått til valg bl.a. på å styrke jernbanen, og droppe en ny motorvei E18 mellom Asker og Oslo. Hagen leder vårt verste motorveiparti og vårt mest jernbanefiendtlige parti; hans partifelle Kenneth Svendsen har sagt rett ut at Bergensbanen bør nedlegges.

Hagas parti går inn for å redusere utslippene av klimagasser, riktignok langt mindre enn det FNs klimapanel har beregnet er nødvendig for Norges del. Hagens parti fornekter hele klimaforskningen. Formann Hagen har selv sagt (på et møte i Øygarden 10/8-1997): «FNs klimapanel består av folk som har bestemt seg for å suge penger ut av statskassene i ulike land, ved å skremme folk med klimaproblemer. De propaganderer og innbiller folk sine kyniske påstander».

Jeg er helt enig med Lem i at Sp. spesielle form for «vern» av norsk fauna er ille, men selv ikke her kan Haga måle seg med Hagen: «Når han snakker om rovdyr, snakker han om veps. Han skjønner ikke all denne omsorgen for ulv og bjørn.

– Jeg pleier å drepe mygg og veps, jeg. Klask, så er de borte. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke skal drepe ulven også. Den er da ikke på noen måte til nytte for mennesker. Skulle en ulv være mer verdifull enn en veps. Det er da ingen grunn til å bevare ulvene.» (Aftenposten 30/8-97).

Formann Hagens parti er Norges (og kanskje Europas) klareste eksponent for hemningsløs bilisme, overforbruk og anti-miljø, inkl. utryddelse av truede arter. I forhold til Hagen stiller Haga i 3. divisjon som miljøpolitisk busemann.

Pål Jensen

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here