Bestill sommerutgaven her

Gruer du deg til julehandelen? Slik kan du bruke kredittkortet på en lønnsom måte i julen

–– ANNONSØRINNHOLD ––

Dersom du ønsker å gjøre julehandlingen så billig som mulig, kan det være lønnsomt å bruke et kredittkort som betalingsløsning.

Dersom du ønsker å gjøre julehandlingen så billig som mulig, kan det være lønnsomt å bruke et kredittkort som betalingsløsning. Siden kredittkort kommer med ulike fordelsprogram, kan du for eksempel få rabatter på flere varer, eller penger tilbake når du handler.

Husk at du må betale kredittkortregningen før forfall hvis du skal benytte kredittkort for en billigere jul.

Julehandelen på kreditt øker

Statistikk fra banker og kredittselskaper viser at flere og flere bruker kredittkort når julen kommer. I tillegg viser statistikken at det er flere menn enn kvinner som tyr til kredittkortet.

For at det skal lønne seg å bruke kortet, er det viktig å ikke utsette tilbakebetalingen.

Slik kan man benytte kredittkortet smart

Det er viktig å begrense kostnadene før man bestemmer seg for å bruke kredittkortet på julehandelen. Med smart kredittkortbruk, betyr det at du må unngå renter, men samtidig oppnå rabatter på ulike ting sammen med andre fordeler.

Det kan du oppnå på flere måter. Blant annet må du unngå å ta ut kontanter med kortet, dette fordi rentene påløper med en gang transaksjonen blir gjort. Dette gjelder alle typer uttak.

Har du inntil 50 dagers rentefritak når du handler varer eller tjenester med kredittkortet, bør du prøve å utnytte dette så godt som mulig. Husk å betale all utestående kreditt innen fristen på neste regning. 

Du vil få muligheten til å betale et minimumsbeløp når du skal betale fakturaen, dette bør du styre unna dersom du vil unngå rentene.

Dersom du ikke har sjans til å betale hele det utestående kredittbeløpet, bør du betale ned så mye du kan ellers. På denne måten reduserer du rentekostnadene.

Gjør så godt du kan med å benytte kortet til ting du har råd til å betale tilbake før fristen på kredittkortregningen kommer. Gjør du det, kan du spare mye penger på juleshoppingen.

Penger tilbake når kredittkort benyttes

Ved å benytte kredittkort som finansieringsløsning, finnes det to enkle måter å spare en del penger på, nemlig cashback (penger tilbake), og faste rabatter. En annen grunn til at man bør benytte kredittkort, er at man ofte får kostnadsfrie forsikringer.

Tar du julehandelen på nett i år?

I dag er kredittkort det aller sikreste betalingsmiddelet, spesielt hvis du skal handle på nett. Til tross for dette, bør du vurdere noen faktorer når du skal handle digitalt. 

Du bør blant annet bruke butikker som er kjent og som du vet mange handler hos. Det finnes mange falske nettbutikker der ute, noe du kan lese mer om hos Forbrukertilsynet.

Unngå å bestille en vare så fort du ser at butikken opererer med svært lave priser, dersom du angivelig får helt absurde gode priser bør du være veldig kritisk.

Blir du svindlet på nett, er sjansene gode for at du får tilbake pengene så lenge du betalte med kredittkort. på Forbrukerrådet sine nettsider kan du lese mer om hvordan du kan gå frem for å klage dersom du har blitt svindlet på nett.

 

Siste artikler

De vergeløse ansiktene

IRAN: Dette er en politisk film som har valgt thrillersjangeren for å utøve skarp samfunnskritikk mot Iran. I likhet med mange av dagens demonstranter i landet ble menneskene bak filmen møtt med drapstrusler og hatmeldinger fra det iranske regimet.

Faktiske og forestilte grenser

FILM FRA SØR: Jafar Panahis "No Bears" er en sterk film i seg selv, men får enda større slagkraft i lys av situasjonen den nå fengslede iranske filmskaperen er i.

Bøger der bliver til bølger

Essay: Hvad sker der, når vi hører en bog, mens vi også er i gang med noget helt andet?

Krystaller, alger og havstrømmer

Energi: NY TIDs kommentator Ole Seifert vil fremover fast ta for seg økologisk teknologi og innovasjoner. Her presenteres forskjellige nyvinninger innen energi og kraft: havstrømsturbiner, solkraft med ferroelektriske krystaller, hampbatterier og mekanisk lagring av overskuddskraft – som erstatter batterier.

Når konservatisme blir radikalisert

I Radikalisierter Konservatismus («radikalisert konservatisme») av den østerrikske statsviteren og journalisten Natascha Strobl får vi en velskrevet analyse av hvordan konservatisme kan bli radikalisert....

De knuste hjerters land

Tyskland: Med sosialdemokraten Olaf Scholz i førersetet kan det ifølge Brekkes nye bok virke som om den «merkelske» lederstilen har bitt seg fast. Hun mener også at Tysklands interesse for Norge er ekstra stor akkurat nå.

Gjensidig solidaritet

Gjensidighet: Konkurranse og samarbeid er som naturens yin og yang, hevder to franske biologer. I dag baseres nyere biologisk og psykologisk forskning om gjensidighet på både biokjemi, spillteori, empirisk granskning av symbioseforhold og den nye sosiobiologiens teorier om gruppeseleksjon.

En øko-bibel for vår tid

Planeten: Vår tids tre hovedproblemer er masseutryddelse av arter, forurensing og klimaforstyrrelser. Hadde det ikke vært for at forfatteren har en oversikt over hva som kan gjøres, og hva som faktisk blir gjort, ville dette vært uutholdelig lesning.

Jeg var helt ute av verden

Essay: Forfatteren Hanne Ramsdal forteller her hva det vil si å bli satt ut av spill – og komme tilbake igjen. En hjernerystelse fører blant annet til at hjernen ikke klarer å dempe inntrykk og følelser.

Når man i stillhet vil disiplinere forskningen

PRIO: Mange som reiser spørsmål om legitimiteten til USAs kriger, synes å bli presset ut fra forsknings- og mediainstitusjoner. Et eksempel er her Institutt for fredsforskning (PRIO), som har hatt forskere som historisk sett har vært kritiske til enhver angrepskrig – som neppe har tilhørt atomvåpnenes nære venner.

Er Spania en terrorstat?

SPANIA: Landet får skarp kritikk internasjonalt for politiets og sivilgardens utstrakte bruk av tortur som aldri straffeforfølges. Regimeopprørere fengsles for bagateller. Europeiske anklager og innvendinger ignoreres.

Er det noen grunn til å juble over koronavaksinen?

COVID-19: Fra offentlig hold ytres det ingen reell skepsis til koronavaksinen – man anbefaler vaksinering, og folket er positive til vaksinen. Men er omfavnelsen av vaksinen basert på en informert beslutning eller et blindt håp om en normal hverdag?

De militære sjefene ville utslette Sovjet og Kina, men Kennedy sto i veien

Militært: Vi tar for oss amerikansk strategisk militærtenkning (SAC) fra 1950 til i dag. Kommer den økonomiske krigen å bli supplert ved en biologisk krig?

Hjemlengsel

Bjørneboe: Jens Bjørneboes eldste datter reflekterer i dette essayet over en mindre kjent psykologisk side ved sin far.

Arrestert og satt på glattcelle for Y-blokka

Y-BLOKKA: Fem demonstranter ble ført vekk i går, blant dem Ellen de Vibe, tidligere direktør i Oslos plan- og bygningsetat. Samtidig havnet Y-interiøret i containere.

En tilgitt, lutret og salvet korgutt

Tangen: Finansnæringen tar kontroll over norsk offentlighet.

Michael Moores nye film: Kritisk til alternativ energi

MiljøFor mange er grønne energiløsninger bare en ny måte å tjene penger på, hevder regissør Jeff Gibbs.

Pandemien vil skape en ny verdensorden

Mike Davis: Ifølge aktivisten og historikeren Mike Davis ligger det i ville reservoarer, som blant flaggermus, opptil 400 typer koronavirus som bare venter på å smitte over til andre dyr og mennesker.

Sjamanen og den norske ingeniøren

SAMHOLD: Forventningen om et paradis fritt for moderne framskritt ble til fortellingen om det motsatte, men mest av alt handler Newtopia om to svært ulike menn som støtter og hjelper hverandre når livet er som mest brutalt.

Hudløs eksponering

Anoreksi: Ublu bruker Lene Marie Fossen sitt eget forpinte legeme som lerret for sorg, smerte og lengsel i sine serier av selvportretter – aktuelle både i dokumentarfilmen Selvportrett og i utstillingen Gatekeeper.