Gribbe, Rotter – og en eftertragtet kvinde

Bloodborne og The Witcher 3 tager begge afsæt i middelalderen og kredser om alkymi, det okkulte, riddere, spøgelser, magi og spændingsfeltet mellem rationalitet og tro.

Steffen Moestrup
Email: moestrup@gmail.com
Publisert: 07.07.2015

Bloodborne

The Witcher 3


I gyden anes kun en svag glitren fra en lampe, der er ved at dø ud. Bortset fra denne svage ild henlægger gyden i mørke. Forsigtigt sniger jeg mig frem, usikker på hvad der venter mig. Det eneste sikre er, at det som venter, næppe er af det gode. Mine skridt undgår ikke at give lyd fra sig på de knoklede brosten, som blander sig med lyden af knitrende ild. Jeg går længere frem i mørket. Og naturligvis sker det. Imødeset, forventet, men alligevel chokerende, overraskende. Et kraftigt brøl lyder og over mig springer en skabning, hvis mage jeg ikke kender til. Et grådig, vederstyggeligt bæst, der kun har et formål i livet: prompte at flå mig i stykker i en rus af aggression og blodtørst.

Rollespillet 2015. Rollespillet Bloodborne er bestemt ikke for sarte sjæle. Spillet er seneste udspil fra den japanske auteur Hidetaka Miyazaki og vil være omdrejnings-
punktet i denne kritik. Min tekst vil dog skille sig ud fra mine vanlige kritiske skriblerier på den måde, at jeg denne gang vil forsøge at behandle to titler simultant, nemlig Bloodborne og The Witcher 3. To titler, som har det til fælles, at de er hver sit bud på et moderne rollespil. Et rollespil til den nye generation af spilkonsoller og måske også til en ny generation af rollespillere. Min kritik vil naturligvis rumme et komparativt aspekt, men samtidig vil jeg også hæve blikket og se på, hvad de to titler siger om rollespillet anno 2015. Det er ganske vist urimeligt at drage alt for konsekvente konklusioner på basis af blot to rollespil, men ikke desto mindre har vi at gøre med to så imødesete og indflydelsesrige titler, at de samtidigt godt kan benyttes til at sige noget generelt om genren. Og nu tilbage til blodrusen.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer. (Du har allerede lest 3 gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer