Alle foto: Sundance Film Festival

Grensesprengende livsutfoldelse

Kiki kaster seeren rett inn i livene til svarte, skeive ungdommer i New York, som av ulike grunner har blitt plassert på utsiden av den amerikanske drømmen.

Avatar
Email: reidar.jessen@gmail.com
Publisert: 18.08.2016

Kiki (2016)
Regi: Sara Jordenö

 

«Alt er en overgang,» sier en av filmens hovedpersoner innledningsvis, og slår slik an tonen for det som skal komme. Dokumentarfilmen Kiki er laget av den svenske regissøren Sara Jordenö, i samarbeid med Twiggy Pucci Garcon og andre medlemmer av NYC Kiki Ballroom-scenen – et undergrunnsmiljø i New York for lhbt-ungdommer (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) som har blitt kastet ut hjemmefra. Vi får følge ulike ungdommer tilknyttet miljøet, og gjennom hele filmen returnerer vi til ulike scener fra miljøets ballroom hvor undergrunnsmiljøet arrangerer konkurranser i voguing. Fremføringene, som består av ulike modell-liknende bevegelser, oppsto i afroamerikanske miljøer i New York på 1960-tallet. Et mål med voguing er å etterlikne stereotype væremåter fra andre samfunnslag, og gjøre det til sitt eget. Slik kan de parodiere og overta mer privilegerte gruppers væremåter – og samtidig utforske og utfolde seg selv.

Alle foto: Sundance Film Festival
Alle foto: Sundance Film Festival

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer