Gode nyheter: mars


...

Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 2018-03-01

La Isla de los monos

Da orkanen María herjet i Karibien i fjor høst gikk det hardt utover Puerto Rico. Byen Punta Santiago ble knust, og utfordringene stod i kø under gjenoppbyggingen av byen: nye hus, strøm, rent vann og mat. Innbyggerne hadde samtidig de 1700 rhesusapene på øya La Isla de los monos (apeøya) i tankene. Etter orkanen har apene vært helt avhengige av at frivillige daglig ror fra Punta Santiago og ut til apene med mat og rent vann. Fremdeles pågår dette arbeidet, forteller The Scientist. Forskere som bruker øya i sitt arbeid står også på for at apene skal overleve og trives. Det er godt å se at også dyr ivaretas etter en katastrofe.

Fra et hjem til et annet

En kunstkurator og tre fotografer har dokumentert flyktningestrømmen fra Syria til Armenia i de sju årene som har gått siden krigen brøt ut i 2011. Mer enn 20 000 flyktninger som har kommet fra Syria har sine røtter i Armenia, og dette har kunstnerne latt seg inspirere av til fotoutstillingen Home to home. Med denne utstillingen vil man vise, forteller kunstkurator Anna Kamay til AlJazeera, det positive flyktningene har bidratt med til Armenia: armenere går kledd i sort, syrerne bidrar i gatebildet med fargerike klær, de driver restauranter med god service og har med seg en høy arbeidsmoral og vennlighet. De gir Armenia oppsving både kulturelt og økonomisk.

Resirkulering av plastflasker 

Abonnement halvår kr 450

Internett har gitt oss muligheten til å dele kunnskap uansett hvor vi er i verden. Muligheten for å lære og inspireres av hverandres gode tiltak er ubegrenset. I Storbritannia har man lagt merke til at vi her i Norge resirkulerer plastflasker, og at en liten sum får kunden igjen per flaske. En artikkel i BBC fremhever den norske varianten som et såpass viktig miljømessig tiltak at man vil forsøke det også der borte. En delegasjon har nå vært her for å lære hvilke tiltak de selv kan iverksette. Med en sum tilbake per flaske så vil det bli også mer attraktivt i andre land å pante plastflasker, i tillegg til at man vet at dette er bra for miljøet.

Frossenmatkjedens …


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)