Gode nyheter: mai


...

Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 2018-05-02

Avlivningsparagrafen opphørte 1. mai – og et nødnummer for dyr

Dyrevernalliansen har jobbet i flere år for å fjerne den såkalte avlivningsparagrafen, og denne paragrafen opphørte 1. mai. Paragrafen har til nå gjort det mulig for den som mishandler sitt eget dyr, å ha påvirkning på dyrets videre skjebne. Det er det nå slutt på. Dyrevernalliansen har samlet bred faglig og politisk støtte for dette, og også Mattilsynet støtter endringen. Dette betyr at flere dyr fremover vil bli omplassert. Vi nevner i tillegg at Dyrevernalliansen har vært med på råd når det gjelder å opprette et felles nødnummer for dyr. Det er DNB Forsikring som har opprettet nødnummer 22 20 01 14. Mange vet ikke hvor de skal ringe når et dyr trenger hjelp. Dette gjelder uansett dyr.

Kloke fugler flyr bort fra sykdom

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”1,2,4,7,9,10,11,12,13″ ihc_mb_template=”1″ ]

Ved Lunds universitet  i Sverige, har forskere funnet at når tiden kommer for trekkfugler til å legge egg, forlater de tropiske strøk og oppsøker nye steder der det er mindre risiko for å pådra seg sykdom. Dette i motsetning til tropiske standfugler. Under egglegging og klekking er immunsystemet redusert, og det tar trekkfuglene hensyn til. Forskerne har sett på flygemønsteret til 1300 arter sangfugler, ifølge sciencedaily.com. Standfugler som blir i Nord-Europa gjennom vinteren, og trekkfugler som flyr mot ekvator når den kalde årstiden kommer, har begge sitt opphav i Afrika. Afrikanske standfugler har et mer avansert immunsystem enn både trekkfugler og standfugler i Nord-Europa. Men et avansert immunsystem er ikke en fordel, viser funnene. Det er større påkjenninger ved å oppholde seg i Afrika enn ved å fly mot nord. Det som overrasket forsker Helena Westerdahl, er hvor likt immunsystem europeiske standfugler har med trekkfugler. Mennesker har tilsvarende immunsystem som fugler, og forskerne ved Lunds universitet mener at denne kunnskapen kan ha betydning også for oss mennesker.

Abonnement halvår kr 450

Unge Høyre vil verne LoVeSe

Fremtidsrettet går et flertall i Unge Høyre inn for …


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)