Verdens miljøverndag

Gode nyheter: juni

...

Kaisa Ytterhaug
Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 01.06.2018

Kjendiser vil løfte frem jentene

Et åpent brev signert av minst 140 kjente kvinner og menn: Meryl Streep, Oprah Winfrey, Natalie Portman, Juliette Binoche, Bono (U2) og flere andre, setter fokus på den vanskelige situasjonen til de fattigste av verdens jenter og kvinner. Her må det handles, står det i oppropet, som er stilet til «verdens ledere». Det trekkes frem tall på at jenter ikke har utdanning, kvinner er uten egen bankkonto, og at jenter giftes bort som barnebruder. I tillegg krever kjendisene at den store forskjellen i lønn mellom menn og kvinner flates ut. Mektige menn i toppmøter som G7 og G20, og flere, vil fremover merke et økende press mot å endre betingelsene til det bedre for den kvinnelige delen av befolkningen.

Verdens miljøverndag

Verdens miljøverndag5. juni arrangeres verdens miljøverndag. Dette er FNs viktigste dag for å oppmuntre oss til å ta bedre vare på kloden vår, samt spre kunnskap om konkrete tiltak. World Environment Day startet i 1974 og markeres nå i over hundre land. Det er ett spesielt vertsland hvert år, i år er det India, og det er ett spesielt tema det handler om, i år å stoppe plastforurensing. Mer informasjon finner du på http://worldenvironmentday.global Se også Instagram og emneknaggene: #BeatPlasticPollution og #w …… OBS. Se under …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Ny Tid i julegave

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.